Χειροποίητα κοσμήματα για τις blogοφίλες μου




Φέτος με μεγάλη μου χαρά συμμετείχα σε δύο ανταλλαγές δώρων και με πολύ μεράκι έφτιαξα δύο κοσμήματα που θέλω να πιστεύω ότι άρεσαν στις παραλήπτριες!
Σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων σας είχα ξαναμιλήσει εδώ, πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο χόμπι γιατί μου δίνει τη χαρά της δημιουργίας και επιπλέον βλέπω τη χαρά αυτή στα πρόσωπα όσων φορούν τα κοσμήματα που  φτιάχνω! Είναι ένα χόμπι που απαιτεί φαντασία, ιδέες και πρωτοτυπία (το έχω λέμε, χιχι) αλλά και πολύ χρόνο (που δεν τον έχω).

Η πρώτη ανταλλαγή διοργανώθηκε από το αγαπημένο μας Ef Zin Creations της Ζήνας και ήταν το secret bunny 2016.


Η κουνελίτσα μου ήταν η Δέσποινα από το Despoinas studio μια κοπέλα που πολύ συμπαθώ γιατί καταπιάνεται με πολλά πράγματα και με μεγάλη επιτυχία (ρίξτε μια ματιά στο blog της και θα καταλάβετε τι πολυδιάστατη προσωπικότητα είναι) και επιπλέον είναι πάντα πρόθυμη να λύσει οποιαδήποτε απορία έχει κάποιος σχετικά με θέματα blogging. Κι επειδή έμαθα ότι είναι ρομαντική, της έφτιαξα κάτι πολύ ταιριαστό! 


Χρειάστηκα βυσσινί κορδόνι
πορσελάνινες μικρές χάντρες σε ένα γλυκό γκρι χρώμα
ένα ασημί κρικάκι
μία ασημί καρδούλα
μυτοτσίμπιδο και ψαλίδι


Έκοψα ένα μακρύ κομμάτι από το κορδόνι μου, πέρασα το ασημί κρικάκι στην καρδούλα και στη μέση του κορδονιού και μετά έκανα έναν κόμπο, πέρασα μια χάντρα και επανέλαβα χαντρα-κομπο  ώσπου έφτασα το επιθυμητό μήκος.



Επειδή όμως δεν ήξερα εάν η Δέσποινα το προτιμούσα πολύ μακρύ ή πιο κοντό το ¨έδεσα¨στο λαιμό με κούμπωμα μακραμέ (οδηγίες για πλέξη μακραμέ θα βρείτε άπειρες στο διαδίκτυο) ώστε να μπορεί να το προσαρμόσει στο μήκος που επιθυμεί. Στο τελείωμα κάθε άκρης του κορδονιού πέρασα από μία χάντρα και έδεσα έναν κόμπο. Επίσης έκανα και μια τσαχπινιά δένοντας ένα τριπλο κορδονι σε κομπάκι στη μέση περίπου του κολιέ.


Λοιπόν, πώς σας φαίνεται το κολιέ της Δέσποινας???


Η δεύτερη ανταλλαγή διοργανώθηκε από την Αλεξάνδρα και το πολύ ξεχωριστό blog της a button on the moon και πρόκειται για το 2ο secret spring circles που διοργανώνει.


Η μυστική μου παραλήπτρια ήταν η Πέτρα από το πολύ ιδιαίτερο blog "Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου". Η Πέτρα έχει πολύ ξεχωριστό τρόπο γραφής που προσωπικά τον λατρεύω και όπως λέει και η ίδια "οι σκέψεις της κάνουν θόρυβο" (μια περιήγηση στο blog της θα σας πείσει)!


Για την Πέτρα σκέφτηκα να φτιάξω ένα πολύ ιδιαίτερο κολιέ από λάβα και σοκολατί (ανοιχτό) σουέντ κορδόνι, με κύριο στοιχείο το δέντρο της ζωής σε χρώμα ροζ-χρυσό. Επιπλέον, χρειάστηκα χρυσαφί στοπάκια, μυτοτσίμπιδο και ψαλίδι.


Αρχικά πέρασα από ένα κομμάτι σουέντ κορδόνι στις δύο υποδοχές του δέντρου και σταθεροποίησα με τα στοπάκια όπως στην παρακάτω φωτογραφία.


Στη συνέχεια πέρασα συνολικά επτά χάντρες από λάβα σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους και σταθεροποίησα επίσης με τα στοπάκια. Για κούμπωμα έδεσα κάθε άκρη από το σουέντ κορδόνι με έναν μονό κόμπο στην άλλη άκρη του κορδονιού ώστε να μπορεί να προσαρμόσει το μήκος του.


Έτοιμο και το πολύ κομψό κολιέ της Πέτρας!


Δήμητρα και Πέτρα ελπίζω να σας άρεσαν!
Ζήνα και Αλεξάνδρα ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή!
Πολλά φιλιάαααα


 (Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,