Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλα

Σήμερα θα σας προτείνω ένα γλυκάκι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Όσοι με διαβάζετε σίγουρα έχετε καταλάβει την αγάπη μου για τη σοκολάτα, γι΄αυτό συχνά δοκιμάζω διάφορες παραλλαγές πιο υγιεινές και με λιγότερες θερμίδες! Η παρακάτω συνταγή, την οποία προτείνω ιδιαίτερα για τα παιδιά, είναι υγιεινή και έχει καλές θερμίδες! 







Η θρεπτική αξία του αβοκάντο είναι ευρέως γνωστή, καθώς περιέχει πρωτεΐνες και αμινοξέα, φυτικές ίνες, ευεργετικά λιπαρά, καροτενοειδή που προσφέρουν στον οργανισμό υψηλής ποιότητας βιταμίνη Α, βιταμίνη C και Ε, σελήνιο και ψευδάργυρο και φυσικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Υλικά (για 3 μεσαίες μερίδες)
2 ώριμα αβοκάντο
3 κουτ. σούπας κακάο
3-4 κουτ. σούπας μέλι (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο multi, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και "χτυπάμε" στο multi μέχρι να αποκτήσει υφή μους.


Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε με ώριμες ψιλοκομμένες φράουλες!
Καλή απόλαυση!


Tip: 1) Εάν θέλετε πιο γλυκιά μους προσθέτετε κι άλλο μέλι
       2) Εάν γίνει πολύ σφιχτη η μους προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.
Καλή επιτυχία!