Νηστίσιμη πάστα φλορα ή γιαμι γιαμι!

Πριν από λίγες ήμερες παραβρέθηκα σε μια συνάντηση μαμαδο-bloggers. Στην αρχή ήμουν σε δίλημμα να πάω η όχι γιατί δεν θα ήξερα καμιά μαμά! Δεν κρύβω ότι είχα και αγωνία, η οποία όμως έφυγε πολύ γρήγορα γιατί ήταν όλες πολύ φιλικές! Γνώρισα εξαιρετικές μαμαδο-bloggers και χάρηκα πολύ για αυτό! Είναι όμορφο συναίσθημα να γνωρίζεις από κοντά ανθρώπους που ήδη τους διαβάζεις... Κορίτσια χάρηκα πολύ που σας γνώρισα όλες!

Ας έρθουμε όμως στη σημερινή μου ανάρτηση: Πάστα Φλόρα ή γιαμι γιαμι!!!
Η πάστα Φλόρα νομίζω ότι είναι ένας γευστικός πειρασμός που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί!


Δείτε ποσο απλή είναι να φτιαχτεί!

Υλικά:
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα (προτιμώ χωρίς ζάχαρη, μόνο από πολτό φρούτων)
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη




Χτυπάω στο μίξερ όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Έτοιμη η ζύμη μας!
Θα πρέπει η ζύμη να μην κολλάει πολύ στα χέρια αλλιώς προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Στη συνεχεία παίρνω τα 2/3 της ζύμης και την απλώνω σε μια ταρτιέρα.



Στρώνω τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη με ένα κουτάλι.




Μετά παίρνω την υπόλοιπη  ζύμη και την ανοίγω σαν φύλλο. Με τη ροδέλα για πίτες ή πίτσες κόβω λωρίδες από τη ζύμη και τις απλώνω πάνω στη μαρμελάδα (εννοείται ότι βοήθησε και η μεγάλη ζουζουνα μου).






Έτσι για ομορφιά βάζω τις λωρίδες μου οριζόντια και κάθετα και έτοιμη η πάστα φλορα!




Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.






Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι και το απολαμβάνω χωρίς τύψεις!




Η τελευταία συμβουλή είναι η σημαντικότερη! Χαχα!
Καλή επιτυχία!

Tip: μπορείτε να τη φτιάξετε και χωρίς καθόλου ζάχαρη και είναι εξίσου νόστιμη!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες